miercuri, 2 februarie 2011

In poiana lui ....Basescu

Indiferent, ca ar fi vorba de fosti membri ai partidului comunist dinainte de 89,sau de simpli membri fdus sau sindicat, organizatii apartinatoare si ele aceluiasi sistem ,atitudinea diferentiata avuta intr-o confruntare se simte imediat,pt ca siguranta pe care ti-a conferit-o un carnet de membru pcr,indiferent daca acesta a fost obtinut pe baza de dosar "curat" si nu pe competenta,basca exercitiul
"specializarii" in diverse forme de invatamant politic, nu poate fi azi anihilata, cu una, cu doua. Daca acest "titlu" a fost dublat si de vreo activitate speciala in serviciile "tovilor& baietilor destepti" siguranta discursului ia forma adevarului absolut.

Stam fiecare pe cate-o piatra de hotar, asijderea unui Ilie Moromete multiplicat, cu capul in maini, gandindu-ne la eterna neputinta ro,lupta interioara intre firea noastra reflexiva si atitudinea noastra contemplativa.
Spre deosebire de personajul care-l intruchipa pe ultimul taran filosof,care zicea "Domnule, eu am dus totdeauna o viata independenta",omul nou, politicianul de azi,dar in acelasi timp pcr-istul de ieri ,este incapabil sa-si inhibe instinctul de posesiune, devenind obligatoriu "sclavul" cuiva.

Obisnuiti timp de decenii sa ravnim la democratiile apusene n-am fost in stare,in lipsa unei educatii corespunzatoare, decat sa invatam a pizmui si a ne dori acele sisteme,bazandu-ne pe nimic, decat cumparand , fara jena, drumul facil spre o viata asa zis libera. Sistemul de valori a fost zdruncinat din temelii,egalitarismul cultivat in era multilateral dezvoltata ,fiind inlocuit de cultivarea fara discernamant a "acumularii" de tip nou,prin eludarea legii- singurul garant al libertatii, generandu-se astfel cel mai mare flagel al "democratiei cu fata umana" - Coruptia .

Coruptia se vede, se simte in toate domeniile.In justitie, educatie, sanatate, fiscalitate, energie, agricultura,etc, dar cel mai grav, coruptia la nivel politic este cea mai evidenta.Iar in politica ro cine a intrat,inghesuindu-se in 90, decat "fostii",care n-au asteptat sa li se stearga roseata din obraji, si n-au inteles ca aruncarea unui carnet de membru nu inseamna si albirea "apucaturilor" inoculate atatia ani ?

Scria cineva ca pana la urma au si ei,fostii,dreptul sa se schimbe.Si chiar au sanse de reusita. Eu cred acum ca nu ! Nimeni care a ajuns acolo,sus,nu s-a schimbat.Pt ca puterea,fiind ea rosie,galbena sau portocalie este formata din acei "fosti" care pastrandu-si siguranta vremurilor cand aveau ascendent asupra semenilor ,ei insisi n-au inteles ca fara munca ,tot ce acumulezi se numeste FURT, iar acesta trebuie pedepsit de LEGE.

Cum sa propagi semnalul, daca tu insuti nu crezi in el? Este prima regula in "vanzarile" de iluzii. Cum sa -l crezi pe un "fost" cand,din instinct de posesie, il vezi facand cu mare tupeu orice, ca sa-si pastreze locul de sclav, al cuiva,indiferent cine ar fi acesta.

S-au facut pasi -intradevar mici – catre decomunizare,dar ar trebui sa analizam mai profund faptul, ca si acestia s-au facut nu cu/din convingerea majoritatii, ci ca asa ne-o cerea Europa. Adica de frica,de nevoie. Si mai trebuie sa afirmam mai apasat faptul, ca singurul care a inteles ce trebuie facut, fara ca pe el sa-l convinga cineva a fost Basescu,iar singurul care putea sa “execute” ce a inteles “dictatorul” era “pitifelnicul” de Boc caruia i s-au kkt in cap toti securistii si comunistii tarii.

Pe Basescu l-am considerat si eu conform caracterizarii pe care singur si-a facut-o,un jucator si deseori unul dur.In toata acea perioada a avut sustinere masiva.Perioada in care el a tacut,dupa alegeri,le-a dat unora impresia ca pot sa scoata capetele de prin scorburi si ajutati de situatia de recesiune cauzata de criza mondiala, chiar au prins aripi.

Numirea unor procurori curajoşi şi echidistanţi în activitatea lor investigativă,il readuce pe Basescu la initiala stare de "jucator",in acelasi timp insa este percepută de către variile grupuri de putere drept ameninţare directă, pt ca nu doresc ca cineva să poată impieta asupra "libertăţii" lor de acţiune.

Lideri tineri precum Ponta si Antonescu nu sunt in stare sa se replieze pe un discurs coerent anticomunist si anticoruptie fiind mai mult preocupati de a-i lua locul lui Basescu decat sa prezinte solutii credibile de redresare a tarii. Pana ce unul din ei nu va face ca Presedintele, adica parasirea "sclaviei" structurilor şi familiilor politice din rândurile cărora provin, fapt ce i-ar scoate din minţi pe liderii grupurilor de influenţă,cum s-a intamplat in cazul Basescu,nu au cum sa asceada la increderea populara pe care si-o viseaza.Important ar fi numai sa le placa independenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu