marți, 31 mai 2011

"Eu acum vreau doar să am linişte în ţară ca să mă pot dezvolta în Africa"

Am mai scris in spatiile virtuale despre Tender ,acest penal om de afaceri din Ro, care dupa ce a distrus o institutie (Prospetiuni SA fosta IPGG) recunoscuta pana in SUA prin specialistii pe care-i avea , se lauda acum cu cei 5 mii de km patrati concesionati intr-o tara africana "neprospectata geologic si geofizic" . Caracter si apucaturi clare de ceausist, care se duce unde are Moscova interese geo-strategice.Cu o mana de oameni manipulabili din pdv profesional,cu interese dincolo de cele ale traditiei prospectiunilor pt hidrocarburi,penabilul de carton care se foloseste de o echipa manageriala americano-izraelita doreste sa-si acopere daunele provocate statului roman cu praf african concesionat.Cu promisiuni de carton. Va scoate la lumina aurul negru african ,nebagat in seama de atata amar de ani de americani(ce fraieri!), plus arborele sau planta jatropha si ea descoperita acu,de catre Tender ca resursa alternativa de energie ,dar neaparat intr-o stare de "liniste ro "! Asta cand toata lumea dezvoltata se pregateste pt gasirea solutiei optime de producere a energiei alternative. Pe cine vrea sa pacaleasca acest om , care mai bine s-ar ocupa de cresterea gainilor si porcilor salbatici din Africa Neagra dupa modelul timisorean Comtim ?Crede ca va mai avea parte , in continuare de "linistea" ilicista in care de-alde ca el au furat si au instrainat sub lozinca "noi, nu ne vindem tara" tot ce aveam mai de pret in materie de resurse energetice si produse alimentare strategice?


Domnu' Soviani & Co sunteti cumva pretin cu dl Tender? Ca sa stim si noi ,nu de-alta !!!!!!!!!!!!!!


Românul care stăpâneşte o jumătate de ţară africană. Ce face cu ea Autor: Florin Cojocaru, Florin Cojocaru Sursa: Money.ro Publicat: 30 mai 2011, 00:54 Actualizat: 30 mai 2011, 11:06

După afacerile din Senegal, Ovidiu Tender s-a mutat şi în Gambia unde a obţinut de la stat concesiunea unui perimetru petrolifer de 5.000 de km pătraţi. Ţara are 10.500 de km pătraţi

O limbă de pământ în interiorul Senegalului cu o mică ieşire în vest la Atlantic. Aceasta este Gambia, cea mai mică ţară africană, ca suprafaţă, şi doar cu 1,7 milioane de locuitori. Din cei 10.500 de km pătraţi cât are ţara, 5.000 i-au fost concesionate unui român. Ovidiu Tender, căci despre el e vorba, a câştigat de la Guvernul de la Banjul dreptul de explorare şi exploatare a unui perimetru petrolifer egal cu jumătate din suprafaţa Gambiei.

Omul de afaceri spune că va va împărţi cu statul orice resursă va găsi pe terenul pe care-l exploatează.

„Am pornit din Senegal, care e baza mea operaţională în Africa şi am ajuns în Gambia. Am ajuns la un acord, împreună cu preşedintele şi cu Guvernul, prin care pot să explorez şi să exploatez jumătate din ţară pentru 25 de ani. Perimetrul este petrolifer dar mai poate conţine şi alte resurse minerale. Voi împărţi cu statul, într-un anumit procent, tot ceea ce pot să produc acolo. În Africa banii nu se fac, se produc. Mai vreau aici şi 100.000 de ha de teren agricol pe care să cultiv jatropha. Această plantă denumită şi „arborele de petrol”, prin prelucrare, dă un ulei din care se produce bio-diesel. Vreau explotaţii de acest tip şi în Senegal dar şi în alte ţări precum Guineea Bissau ori Guineea Conakry. Pe un termen de 10 ani am intenţia să exploatez un milion de hectare de teren agricol cu această plantă tehnică. Estimez o investiţie de 400-500 de milioane de dolari numai pentru jatropha”, a declarat, pentru Money.ro, Tender.

Însă concesiunea din Gambia este doar o parte din afacerile lui Tender în Africa. În Senegal, cealaltă ţară africană în care este prezent, deţine patru concesiuni totalizând 10.000 de km pătraţi de metale grele, metale rare, aur şi minerale asociate şi cupru. Totodată, împreună cu „cel mai bun prieten”, omul de afaceri Frank Timiş, a înaintat o ofertă fermă către Guvernul de la Dakar pentru concesiunea a trei perimetre marine de 20.000 de km pătraţi în Oceanul Atlantic. Perspectivele de a le şi obţine „sunt bune” iar explorarea şi explotarea petrolului ar urma să se întindă pe următorii 43 de ani. O altă aplicaţie s-a făcut pentru un perimetru de 1.000 de km pătraţi pe uscat pentru petrol.

În altă ordine de idei, omul de afaceri cu a sa companie sa aeriană, Jetran Air, negociază cu guvernele Gambiei şi Guineeii Conakry intrarea în acţionariatul companiilor naţionale de transport aerian. Aportul Jetran va fi chiar avioanele pe care le deţine pentru că cele două ţări africane au companii aeriene doar pe hârtie pentru că nu posedă avioane. Au doar un drept de folosinţă asupra spaţiului aerian.

Pentru Tender viitorul este „negru” . „Africa e ultimul loc încă ne-explorat geologic de pe planetă. Are resurse minerale uriaşe iar oportunităţile se ivesc de când cobori din avion. Eu acum vreau doar să am linişte în ţară ca să mă pot dezvolta în Africa”, spune omul de afaceri. În România acesta are afaceri în industrie, agricultură, imobiliare, lucrări de infrastructură, imobiliare şi turism.

Cea mai profitabilă companie a sa, Prospecţiuni, lucrează pe patru continente şi a avut un beneficiu net, în primul trimestru, de 15 milioane de lei. Pentru tot anul se estimează un profit de 62 de milioane lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu