joi, 26 noiembrie 2009

Cum isi face campanie Geoana

articol preluat de pe Voxpublica
OPINIOMETRU: Cum a intrat forţat Geoană peste comentatorii meciului Urziceni-Sevillavezi toate articolele de
azi la 10:07 4 comentarii 898 vizualizari.
Cătălin Tolontan denunţă o incredibilă intervenţie peste comentatorii TVR de la meciul Urziceni-Sevilla. Mulţi au remarcat că după golul celor de la Urziceni, din senin a plonjat o frază despre prezenţa lui Geoană şi a lui Cozmin Guşă în tribunele din Ghencea. Aflăm şi cum s-a întîmplat. Scena este umilitoare şi revoltătoare. Le recomandăm contribuabililor cu inimă slabă să n-o citescă.
Iată povestea lui Cătălin Tolontan:
Istoria ajunge la meciul de marţi. Finalul îl prinde stors pe Olaianos. Strigă la telefon la Todan. Cei din echipa TVR aud doar replicile sale. Chiar şi cîţiva oameni din zona oficială se opresc. “Ce să fac?! M-a atenţionat înainte de meci «Vezi că vine Geoană!», mi-a dat sms-uri în timpul jocului, l-am întrebat de ce şi a insistat!”. Convorbirea se curmă. Cineva de la tehnic îi spune, moale, “Măcar salvează sms-urile”. Toată lumea e tuflită. Ziaristul se duce la studioul special, apoi se urcă în maşină şi pleacă. Nu răspunde la apeluri toată noaptea, iar ieri a zis doar atît: “Lăsaţi-mă, nu comentez!”.
Cineva din TVR descrie: “Champions League are un manual strict de reguli pentru transmisiile TV. In el se recomanda ferm posturilor, o forma politicoasa de interdictie, sa nu ofere imagini din tribuna cu personalitati politice. Chiar daca ca in loja vin regele Spaniei, la meciurile lui Real Madrid, si premierul Italiei, la jocurile lui AC Milan, acestia nu sint aratati de catre camere. Imaginati-va cite prim-planuri cu Mircea Geoana ar fi fost date daca nu ne proteja acest manual!”. (mai mult aici)
Florin Negruţiu remarcă reînvierea lui Traian Băsescu:
Un politician la pândă, precum dl. Băsescu, nu putea să nu speculeze aceste greşeli ale adversarului, vezi reacţia sa fulger de ieri-seară. De altfel, dl. Băsescu, cel care a reuşit singur-singurel performanţa să unească împotrivă-i oameni atât de diferiţi între ei, pare foarte încântat de această realizare. De două zile îi râd ochii. Remarcam săptămâna trecută cât de prost a pornit-o în campanie, cât de obosit a apărut în dezbaterile televizate, cât de prăfuită pare prezenţa sa electorală. Aud că “Băsescu e terminat”. Nu cred că s-a jucat ultima carte a campaniei odată cu coagularea tuturor în jurul dlui Geoană. Din contră, asta pare să-i fi înviorat simţurile, viteza de reacţie, instinctul de prădător. Dl. Băsescu are pasiunea situaţiilor imposibile. Şi tocmai valul uriaş pe care l-a stârnit, fie cu bună ştiinţă, fie ca urmare a unui talent înnăscut, pare să-l fi înviat. Are acum posibilitatea să se prezinte din nou drept victimă a unei forţe copleşitoare şi să cheme poporul în apărarea sa. Decisive vor fi confruntările televizate: singurul punct vulnerabil al Alianţei Anti poate fi chiar dl. Mircea Geoană. (mai mult)
Armand Goşu ia frumos cartea de istorie şi constată o alunecare straniu de naturală către stînga a liberalilor:
Antonescu a respins propunerea de a face un guvern „de dreapta“ cu democrat-liberalii lui Băsescu şi a virat-o la stânga. L-a aşteptat la cotitură liderul PD-L Adriean Videanu, care i-a reproşat lui Antonescu că-i strică somnul de veci marelui Brătianu, care, din lumea celor drepţi, „vede că Iliescu a pus basca pe capul liberalilor“.D-l Videanu e în eroare. Nici Ion C. Brătianu, liderul „partidului roşilor“, politician de stânga, chiar radical de stânga în tinereţe, şi nici fiul său, Ionel I.C. Brătianu, cel care i-a cooptat pe socialişti în PNL, făcându-i chiar miniştri, nu s-ar fi ruşinat de basca lui Iliescu. Cum nu s-a ruşinat nici Radu Câmpeanu când a intrat în guvern alături de Iliescu, în 1992. Acum, nici Crin Antonescu nu se jenează. El nu o face pentru că aparţine alianţei anti-Băsescu, nu pentru că Traian Băsescu n-ar fi un veritabil om politic de dreapta.
Doar întâmplarea face ca ura faţă de Băsescu să poziţioneze corect PNL, adică la stânga eşichierului politic, alături de social-democraţi, aliaţii lor tradiţionali în Europa. Numai că Mircea Geoană şi PSD n-au nimic în comun cu social-democraţia europeană, fiind un partid specific tranziţiei în fosta zonă dominată de sovietici, care pune alături în rândurile sale fosta nomenclatură comunistă, reţelele fostelor servicii secrete, reprezentanţi ai lumii interlope şi ambiţioşi fără scrupule. (mai mult)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu