Teodor Baconschi a explicat avantajele aduse de democraţia creştină dreptei româneşti şi PDL-ului în contextul discuţiei despre viitorul partidului. "Tot ce vom elabora ca mesaj public de acum încolo, din perspectiva creştin-democrată, asumată în interiorul PDL, se adresează tuturor oamenilor cu sensibilităţi de dreapta, inclusiv celor care nu se simt sau nu sunt reprezentaţi de vreun partid în Parlament" a spus la vremea respectiva Th Baconski.
M-as uita, de asemenea, daca-mi este permis, la omeni
de gen Preda, de gen Baconschi, Monica Macovei, Sever Voinescu. Sunt oameni care
au venit de curand in politica, s-au alaturat PDL pentru ca au crezut in ce
declara PDL, au anumite frustrari pentru ca au vazut si jocuri de nepotism
facute de unul sau altul si indreptare de resurse in mod mai mult sau mai putin
justificat si politizarea aparatului" a spus T Basescu intr-un interviu .
La vremea respectiva Vasile Blaga a declarat pentru EVZ că a discutat cu colegul său de guvern şi îi susţine ideile. "Am vorbit cu domnul Baconschi, dar vreau să văd exact ce are în plan. Organizarea PDL pe 2-3 piloni e o alternativă", a declarat pentru EVZ Vasile Blaga.
Ma gandesc la faptul ca V Blaga a fost un sustinator neconditionat pt ministrul Baconski in constructia polului crestin-democratiei din PDL,si ca acesta are deci, sustinerea unui "greu" din pdl . Sa fie oare dl Baconski " candidatul " la viitoarele alegeri prezidentiale si sa fie aceasta garnitura de oameni tineri care n-au nici o legatura cu vremurile bantuite de ciuma rosie care va aduce acel aer proaspat atat de necesar respiratiei in ro? Eu ii urez succes dlui Bacoski,are de lucru !Acum imi explic si imbratisarea destul de afectuasa data de seful statului (dupa predarea mandatului) lui V Blaga.Si el are de treaba !
Senatorul PDL de Cluj, Şerban Rădulescu, a confirmat că este unul dintre membri fondatori al Fundaţiei Creştin Democrate care a fost deja înregistrată la tribunal şi urmează să îşi desfăşoare activitatea pe mai multe sectoare de activitate. "M-am regăsit în platformă. Provin din PNŢCD, iar construcţia mea este creştin-democrată. Discuţiile s-au axat pe crearea de curente în PDL unde trebuie să existe mai multe alternative pentru dreapta. Este un segment de populaţie împortant în România care, chiar dacă se regăseşte oarecum confuz în creştin democraţie, totuşi gândeşte în felul acesta", a declarat Şerban Rădulescu.
,,Mă întrebi, draga Volo, cum definesc resentimentul. Poţi merge pe mîna lui Nietzsche, socotind că resentimentul rezumă morala sclavilor. Dar autorul Ştiinţei voioase greşea privind tocmai creştinismul ca morală a sclavilor, întrucît resentimentul e ranchiuna, animozitatea şi „ţinerea de minte a răului” (he mnesikakia), pe care Părinţii Bisericii le numără printre păcatele grave.
Nu creştinismul e matricea resentimentului, ci revoluţia modernă, ca practică a unui anticreştinism radical. Antonimele resentimentului – iubirea, prietenia, uitarea sau iertarea – demonstrează, cu toată forţa rostirii, că omul resentimentar este străin de valorile Evangheliei. Aş spune însă altceva, rugîndu-te să ierţi abaterea de la canoanele corectitudinii politice: resentimentul este ura de sine a sclavului care nu suportă povara libertăţii. Omul resentimentar se simte: 1. jignit din naştere. 2. neconsolabil. 3. inferior. El nu-şi acceptă originea, respinge solidaritatea şi detestă superioritatea altuia, pe care-l transformă, pentru a se justifica, în model negativ."Th Bacosnski
Mai am o singura nedumirire, "tontusi" ! De ce n-o fi gasit dl Baconski pe altcineva pe post de consul si l-a luat "tomnai" pe Biju? Ce dreaq,vb toata blogosfera ,bre !
"M-am hotărît să evadez. Să-mi sap tunelul către o Românie realmente europeană, unde infractorii — de orice mărime — nu sînt socotiţi deştepţi, în vreme ce oamenii pur şi simplu corecţi sînt luaţi peste picior, pentru că nu ştiu să se descurce. Am luat decizia de a nu-i mai „menaja“ pe cei care, planînd hultanic peste cadavrul justiţiei asasinate, vor să impună în această ţară o lege cu două feţe. Una, zîmbăreaţă, pentru interesul stabilit din Răsărit, şi alta, teribil de aspră, pentru masa de fraieri care se cred în Uniunea Europeană."
RăspundețiȘtergereTeodor Baconschi, Creștinism și democrație, Curtea Veche, București, 2010
Nu va e rusine sa sustineti un astfel de personaj caraghios?Crestin democratia exista in Romnia in pielea PNTCD, cel mai vechi partid din tara noastra a carui radacini coboara pana in 1868 in Transilvania.Baconschi asta este un papagal care crede ca el o pus gaura la macaroana...ce joc mincinos mai face PD-ul?Sunt niste oameni fara scrupule.Niste incompetenti notorii in frunte cu cel mai incapabil marinel al tuturor timpurilor..T.Basescu un papa-lapte si o maimuta care se da politician.Vaisamar de tarisoara asta.Raman surprins de minciuna ci crestin-democratia.VOTATI PNTCD adevarata dreapta crestin democrata.VOTATI PNTCD
RăspundețiȘtergereDraga dle(dna) anonim, nu-mi e rusine! Stiti de ce? Uitati, pt ca dl Baconschi(indiferent cum il faceti dvs) are o idee de doctrina in capul sau si deci,o viziune,spre deosebire de asa zisii descendenti ai taranistilor de pe meleagurile mioritice,care dupa 50 de ani de comunism si vreo 6 de postcomunism au venit la putere decat cu faima trecutului si ce-au facut? nimic! Vad ca nici macar dvs nu va e clara treaba, odata ce asociati anul 1868-PNR(libertatea, egalitatea şi independenţa naţională, independenţa bisericii, asigurarea libertăţii individuale, înfiinţarea de şcoli româneşti de toate gradele ş.a.,asta pt ca se intampla in Transilvania,oops!)cu PNT(1926), dar mai ales cu "CD"ul din coada PNTului (halal votant!)Poate va mai amintiti ca PNT a aderat la Crestin -Democrtie la Internaţionala Crestin Democrata, în 1987 în clandestinitate prin insusirea doctrinei europene-catolice inclusiv prin adaugarea la fosta denumire – PNT a elementelor Crestin Democrat-CD şi aparitia PNTCD.
RăspundețiȘtergereIa cititi ce zice omu'meu ACTUAL(adica virtualul candindat al sec XXI,care si-a propus sa candideze cu o motiune, pe doctrina populara,aloo....) si pe urma mai discutam,n-asa? Dar cu nume ,ca m-am plictisit si m-am cam saturat de-atatia anonimi de genul "sa facem totul !"
Dreapta la noi e plurala. Nu avem doar liberali, doar populari in sensul crestin-democrat, avem foarte multi oameni de dreapta iesiti din matricea anti-comunismului de la noi, de exemplu, care sunt pe linia dura in sensul ortodoxiei. Avem foarte multe sensibilitati, fostii taranisti, electoratul lor. Toate aceste miscari trebuie sa isi gaseasca in echilibrul pe centru al unei motiuni populare o buna oglinda si in acelasi timp un magnet unificator. Pentru ca dispersia dreptei este tragedia scenei noastre politice.
Ca daca nu,ne papa inca vro 2 decenii(care-om apuca) din viata ilici si gasca sa